Brodoto i Donacije.rs - udruženim snagama do uspešnih kampanja!

Brodoto

U petak 14. septembra Fondacija Catalyst Balkans obeležila je svoj 5 rođendan humanitarnim događajem u Dorćol Platzu. U pozivnici koju su slali svojim gostima poruka je bila jasna - umesto poklona gosti su mogli da podrže jednu od 5 aktuelnih kampanja na njihovoj platformi Donacije.rs

Jer stvarno, ima li lepšeg poklona, odnosno osećaja od pružanja podrške onima kojima je najpotrebnija.

Vođeni tom mišlju, naš tim se upustio u saradnju sa organizacijom Catalyst Balkans u vidu pružanja podrške tokom planiranja i lansiranja crowdfunding kampanja na Donacije.rs. Trenutno je aktuelna jedna od njih, i to lansirana baš na dan proslave rođendana organizacije Catalyst.

Neprofitna organizacija Liceulice pokrenula je svoju prvu crowdfunding kampanju sa ciljem da prikupi 500 hiljada dinara za upošljavanje 10 žena tokom naredne godine.  

Kampanja je nastala iz potrebe za dodatnim osnaživanjem marginalizovanih sugrađanki, budući da 80% njihovih prodavaca čine muškarci jer prodaja na ulici nije uvek sigurna i održiva opcija za mnoge žene.  Zbog toga su odlučili da njih 10 zaposle na poslovima pretplate za magazin Liceulice.

Glavni zadatak našeg tima je praćenje celog procesa planiranja i lansiranja crowdfunding kampanje, uz mentorsku podršku po potrebi.

Kampanja Liceulice traje još 4 dana i možete je podržati ovde.

Do kraja godine u planu je pokretanje nekoliko kampanja na čijem ćemo planiranju raditi udruženim snagama sa timom iz Donacije.rs, a jednu od njih sprema i NURDOR - nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, kome su neophodna sredstva za nabavku manjeg kombija na čijim će točkovima njihov tim nastaviti svoju misiju.