Europski parlament privremeno se preselio u Obertshausen!

Za potrebe našeg projekta Europski parlament je promijenio svoje sjedište, ali i članove! Mladi sudionici iz osam europskih zemalja (Bugarske, Francuske, Rumunjske, Estonije, Grčke, Češke, Italije i Hrvatske) okupili su se na tjedan dana u Oberhausenu u Njemačkoj kako bi dobili znanja o funkcioniranju Europske Unije te se pripremili za aktivno djelovanje u njoj.


Kao dio programa Erasmus+, ovaj projekt nastoji promovirati pripadnost Europskoj uniji kao zajednici aktivnih građana. U sedmodnevnom treningu mladi su dobili znanja o funkcioniranju Europske unije, njenih institucija te su imali priliku raspravljati i razvijati konstruktivne ideje za budući EU razvoj. Diskutiralo se i o trenutnim problemima Europske unije, kao i njezinih članica, opasnostima za njezin opstanak i sigurnost, pa se aktivno radilo na idejama na koji način ju možemo osnažiti.


Na jedan dan, sudionici ovog projekta su i sami imali priliku postati političari te predstavljati interese svoje zemlje i zajednice u modeliranju Europskog parlamenta. Na taj su način, iz prve ruke, mogli uvidjeti složenost donošenja odluka u Europskom parlamentu te važnosti odluka za Europsku Uniju, ali i svaku njezinu članicu.

Nama u Brodotu važno je sudjelovati u projektima kao što je ovaj jer nam je važno stjecati nova znanja i vještine iz različitih područja. Razmjenom međunarodnog iskustva i  boljim shvaćanjem situacije u drugim zemljama, učimo na primjerima dobre prakse, ali i na tuđim pogreškama.  Erasmus+ projekti jedinstvena su prilika za stjecanje novih partnerstva i proširivanje mreže za buduću suradnju. Tako su i ovoga puta članovi Brodoto tima pronašli partnere iz Francuske, Rumunjske i Estonije s kojima već pripremaju buduće projekte o kojima ćemo Vas uskoro izvijestiti!Written on:

Author:

Mileage

Heading

Return