Impact 2018 - Razgovor koji se mora nastaviti

 

Za Brodoto i ACT Grupu, ovo Valentinovo (i dan nakon) bilo je nešto posebno. Ne zbog uobičajenih razloga – umjesto toga, ove veljače na umu smo imali samo jedan vrlo specifičan spoj – na istom mjestu okupiti 240 ljudi koji ne samo brinu o pozitivnom društvenom utjecaju, već I rade na njegovom postizanju. I više od samog okupljanja, naš san je bio povezati ih (ne nužno “valentinovski”), stvoriti nove suradnje, potaknuti ih da rade na dostizanju nove razine društvenog utjecaja, zajedno, na konferenciji Impact 2018. Umjesto da odvojeno rade na istim (ili sličnim) ciljevima, nadamo se da će ova konferencija rezultirati novim projektima, novim ujedinjenim nastojanjima različitih dionika - društvenih poduzeća, društveno odgovornih tvrtki, social impact investitora, neprofitnih organizacija, zaklada i svih ostalih koji neumorno rade na stvaranju društveno odgovornije i održivije budućnosti.

Publika na Impact 2018 konferenciji

Da bismo to postigli, i mi smo radili neumorno kako bismo okupili sve ove dionike na istom mjestu - Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb, Hrvatska. I premda se ne volimo hvaliti, usudili bismo se reći da smo u tome i uspjeli. Popriličan je uspjeh na jednom mjestu okupiti sudionike i govornike iz više od deset zemalja, u rasponu od albanskog start-upa do američkog social impact investicijskog fonda. Ova raznolikost u kombinaciji s različitim modelima razgovora - od predavanja, preko panela, do poslovnih pitcheva, bila je dobar recept za stvaranje žive, zanimljive i raznolike atmosfere tijekom dva dana konferencije. Od rasprave o najboljim praksama društveno odgovornog poslovanja preko najučinkovitijih metoda mjerenja društvenog utjecaja za neprofitne organizacije do predstavljanja modela ulaganja u društveno odgovorne poduzetnike - razmjena znanja između svih dionika bila je apsolutni imperativ konferencije.

Panel: Kako kompanije stvaraju utjecaj?

Međutim, sigurni smo da se razgovor neće zaustaviti na tome. U vremenima kada svakodnevno svjedočimo dramatičnim promjenama - bilo onima koje uzrokuju kolektivni očaj kao u slučaju krize sa zalihama vode u Cape Townu ili onima koje prizivaju krajnje divljenje kao što je lansiranje rakete Falcon 9 Elona Muska, više je nego očito da se razgovor mora nastaviti. Ključ za oboje – pružanje odgovarajućeg odgovara na društvene i ekološke probleme s kojima se suočavamo i poticaj stvaranju inovativnih rješenja za te iste probleme leži u - suradnji. Suradnja između koncepata poslovnog i društvenog, suradnja između privatnog i javnog sektora, suradnja između teorije i praktičnog iskustva, suradnja između investitora i poduzetnika. Upravo zato željeli bismo još jednom zahvalili svima vama koji ste se hrabro odlučili pridružiti ovogodišnjem prvom izdanju Impact konferencije, koji ste odvažno uronili u ovaj otvoreni razgovor svih zainteresiranih strana na temu koja nosi toliku važnost za budućnost svih Cape Townova i Elona Muska ovog planeta.

Već se radujemo sljedećoj godini!

Samo ljubav (i pozitivan društveni utjecaj!)

Written on:

Author:

Mileage

Heading

Return