Kako se Brodoto udružio sa zadrugarima

Naručivanje sira, kupina, mlijeka, pekmeza, ulja, vina, lješnjaka i drugih eko proizvoda preko zajedničkog webshopa? O da, takva nas je priča itekako zainteresirala!

Možemo se pohvaliti da smo imali prste u promociji webshopa na kojemu se nalazi sve od domaćih ekoloških prehrambenih proizvoda do ručno rađenih predmeta. Riječ je o projektu Zadruge za etično financiranje kojoj je cilj zajedničkim znanjem svojih mnogobrojnih članova mijenjati hrvatsko društvo nabolje. U svom cilju odlučili su povezati svoje članove i širu zajednicu kroz jedinstven sustav online kupovine preko kojeg je moguće u nekoliko koraka naručiti proizvode OPG-ovaca i drugih proizvođača.

ZEF webshop prvi je projekt u Hrvatskoj koji promovira model tzv. kratkih lanaca opskrbe koji eliminiraju posrednike između proizvođača i kupaca. Tako lokalnim proizvođačima ostaje veći udio dodane vrijednosti proizvoda te se osnažuje lokalna ekonomija koja omogućava održivost bavljenja poljoprivredom i postojanost malih poduzeća, obrta i poljoprivrednih gospodarstava.

Uz to, ZEF webshop ima implementiranu PayCek platformu za plaćanje naručenih proizvoda u kripto valutama. Osim mogućnosti plaćanja kripto valutama, uskoro će biti omogućeno i plaćanje proizvoda prvom hrvatskom lokalnom zadružnom valutom - ZEF kunom!

“Htjeli smo napraviti nešto inovativno, drugačije od drugih, a opet da nastavimo u svom stilu i posvetimo se zajedništvu i pozitivnim promjenama u društvu. Prema komentarima publike, vjerujem da smo u tome i uspjeli!” - naglasila je Iva Kvakić, voditeljica ZEF webshop projekta.

Naš dio posla bio je kreativno predstaviti ovaj projekt javnosti, a to nam je uvelike olakšala raznolikost ponude te pozitivan utjecaj projekta. Cilj je bio osvijestiti ljude o postojanju webshopa te ih potaknuti na naručivanje proizvoda putem webshopa. U skladu s time, proveli smo promociju putem Facebooka i Instagrama. Komunikacija je prvenstveno bila usmjerena na eco-friendly skupine korisnika. 

Na društvenim smo mrežama prikazali benefite korištenja webshopa, proizvode članova i najavili daljnje širenje asortimana mnogobrojne zadružne obitelji! S obzirom na rast trenda održivosti, ekološke osviještenosti i zdrave prehrane, rezultat je bio postignut i zajednica je ubrzo prepoznala važnost projekta. Tako je krenuo i prvi val narudžbi na ZEF webshopu koji će, vjerujemo, s vremenom i razvojem projekta još više rasti!

A zašto je nama ovaj projekt posebno drag? Osim što Brodoto voli i bira projekte s naglaskom na pozitivnim promjenama i inovativnosti, naš partner Zadruga za etično financiranje u svojem radu uvijek stavlja ljude ispred profita! Upravo zbog takve kombinacije ponosni smo što smo imali ulogu u ovom projektu!


Written on:

April 18, 2019

Author:

Vedrana Radić

Mileage

Heading

Return